אוכל בחו"ל : מה כדאי לאכול וממה רצוי להימנע
מטבח מקומי זו היא אחת האטרקציות המעניינות במדינה זרה. אנו טסים לחו"ל על מנת לראות את העולם, ולחוות חוויות חדשות. החוויה הקולינרית היא בהחלט נמצאת בדירוג גבוה בסדר הדברים שאנו רוצים לנסות, אך יש לדעת ממה להימנע על מנת לא לסכן את הבריאות. לעיתים קרובות אנו רואים אוכל מקומי שנראה לנו מוזר ואף לא מעורר תאבון, ואנחנו יכולים לחשוב בשוגג שאם המקומיים אוכלים את האוכל שנים ועדיין נמצאים בחיים, אז בטח גם לנו לא יקרה כלום. אך המילה המרכזית כאן זה –שנים. מסתבר שמערכת העיכול של כל אחד מאתנו עברה אבולוציה במשך דורות בהתאם למקום בו אנו חיים וזאת על מנת לעלות את הסיכויים שלנו לשרוד. לכן אם תייר אשר בא מאירופה מנסה אוכל אסיאתי הוא עלול לקבל קלקול קיבה במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב מחלת מעיים לצמיתות. על מנת לעשות סדר בבלגן וליהנות מהמטבח המקומי בלי חששות צריך לזכור מספר כללים.
אז מה בעצם כדאי לאכול בחו"ל? הרבה! כמה שיותר, ורצוי לטעום מהכל. ובכל זאת, הרי את זה אתם כבר יודעים, אם אתם לא רוצים לקלקל לעצמכם את הטיול כבר בתחילתו, כדאי שתישמעו להוראות האכילה בחו"ל. הנה מספר דוגמאות:
- אוכל נא – הגורם המרכזי להרגשה לא נעימה בבטן ולכל המחלות המעיים זה בקטריות אשר נמצאות באוכל. אוכל אשר עבר עיבוד תרמי מאופיין בכמות ירודה של בקטריות. כמובן כמות החיידקים תלויה בטמפרטורה של העיבוד. עם זאת לא כל החיידקים מתים במהלך עיבוד תרמי, אך זה מצמצם משמעותית את האפשרויות להידבקות. אם אתם ממש חושקים במאכל מקומי אשר אינו עבר עיבוד תרמי תנסו למצוא מקום אשר מפגין סולידיות ובפעם הראשונה תטעמו מהמנה ואל תסיימו אותה על מנת לתת לבטן להתרגל למאכל ולראות את התגובה.
- פירות אקזוטיים – רצוי לא לאכול פירות אקזוטיים בכמויות גדולות. ישנם פירות שמושקים במים לא מים ולא הייתם רוצים לאכול אותם בכמות שמספיק גדולה כדי לעשות נזק למעיים. כמובן שוב הכל תלוי במערכת עיכול שלנו אשר אינה רגילה לפירות מקומיים. כמות גדולה מדי של פרות מקומיים עלולה להביא לפריחה או תגובה אלרגית אחרת. כמו כן מומלץ לשטוף את הפרות במים חמים לפני האכילה.
- לא לשתות מי ברז – אנו לא מדברים על כל מדינה אלא רק על מדינת עולם שלישי, אם אתם במערב אירופה או בארה"ב אתם יכולים לשתות מי ברז אבל באופן כללי, כאשר אתם בחו"ל עדיף שתשתו מים מינרליים גם אם הם עולים לכם יותר מידי. אם אתם מרתיחים מי ברז במלון ואז מקררים, אין בעיה לצרוך אותם. כמובן תוכלו לראות מקומיים אשר שותים מי ברז בלי שום בעיה, אבל שוב, זאת מכיוון שחיידקים אשר נמצאים במים הפכו לחלק בלתי נפרד מפלורה הטבעית של מערכת עיכול של המקומיים.
- פירות ים – אנחנו יודעים שזה טעים ותמיד שאתם בחו"ל אתם מפנקים את עצמיכם בפירות ים. ובכל זאת, גם עם המאכל הזה יש לנקוט משנה זהירות, לא להפריז בכמות ולא לנסות דברים שעדיין לא טעמתם. לובסטרים ותמנונים יכולים לגדול גם בנהר בבנגקוק ואחרי שתבקרו בו ותראו מה זורם אליו, לא הייתם רוצים לאכול את מה שגדל שם…
- לאכול בשווקים – מי לא טייל למזרח וראה שם את כל המקומיים ממנגלים שיפודים עם ריח טוב ומעורר? גם במסעדה אתם לא יודעים מאיפה הגיע האוכל, אבל במסעדה לפחות אין פיח, אבק וזיהום אויר כמו שיש ברחוב סואן עמוס במכוניות ומשאיות. רוצים לאכול בשוק? קודם תטעמו, תנו לבטן להתרגל ואל תעמיסו ישר.
זהו, נגמר מסע ההפחדות להפעם. חוויה קולינרית היא אחת החוויות המרכזיות שלנו בטיול לחו"ל, אנו לא באים לקלקל לכם אותה אלא רק להזהיר אתכם מהסיכונים הטמונים באוכל רחוב. הרי אף אחד לא רוצה לבלות שבוע בחו"ל עם שלשולים ואולי יותר מזה.
אם אין לכם את זה עדיין, איך נסעתם לחו"ל עד עכשיו?!